دسترسي سريع

بيشتر

زعفران‌های آسیاب‌شده حاوی رنگ‌های مصنوعی و مضر است

مدیرکل استاندارد استان تهران ضمن ابراز نگرانی از رواج زعفران‌های آسیاب‌شده، از شهروندان خواست: با توجه به شروع ایام عزاداری محرم و توزیع نذورات، از مصرف زعفران‌های آسیاب‌ شده جدا خودداری کنید.
به گزارش روابط عمومی اداره‌کل استاندارد استان تهران، عباس نوری در خصوص رواج نوعی زعفران تقلبی در بازار  توضیح داد: این نوع زعفران تقلبی که اساساً زعفران نمی‌باشد، از مخلوط پودر قند با رنگ‌های مصنوعی و اضافه‌کردن اسانس زعفران، طعم، رنگ و عطر زعفران دارد و بعنوان زعفران آسیاب‌شده در بسته بندی‌های فاقد موارد نشانه‌گذاری عرضه می‌شود.
وی با بیان اینکه مصرف رنگ‌های مصنوعی برای سلامتی عاری ازخطر نیست، افزود: برخـی از عـوارض ایـن رنگ‌هـا شـامل اثـرات سـرطان‌زایـی، تضعیـف سیسـتم ایمنـی،  ایجـاد آلـرژی و کهیـر، اختـلالات رفتـاری و بیـش فعالـی در کـودکان، آســیب هــای جــدی کبــدی و اختــلال در متابولیســم  و آســم می باشــد.
مدیرکل استاندارد استان تهران توصیه کرد: از خرید زعفران‌های مذکور خودداری کرده و از فرآورده‌های بسته‌بندی شده، دارای نشان استاندارد ملی ایران و کد ردیابی ده رقمی که قابلیت استعلام از سامانه پیامکی 1517 را داراست، استفاده شود.
افزودن رنــگ هــای مصنوعــی بــه زعفــران جهــت افزایــش قــدرت رنگــی آن هــا است کــه معمــول‌تریــن ایــن رنــگ هــا شــامل تارترازیــن،سان ست یلو ،کینولین یلو ، کارموزین و ... است؛ این گونه رنگ‌های سنتتیک جهت رنگ آمیزی مواد ناخالص افزوده شده به زعفران  و همسان‌سازی مواد ناخالص از نظر رنگ ظاهری با زعفران اصل می‌باشد.