دسترسی سریع

معرفی استان سمنان

استان سمنان با مساحتي بالغ بر 95815 کيلومتر مربع، 8/5 درصد از کل مساحت خاکي و از نظر وسعت ششمين استان وسيع کشور محسوب مي­شود. جمعيت استان سمنان براساس سرشماري سال 1385 بالغ بر 589742 نفر مي­باشد که 75 درصد در مناطق شهري و 25 درصد در مناطق روستايي ساکن هستند.

نرخ رشد جمعيت در استان 86/1 درصد و ميانگين سني افراد 2/21 سال و طول عمر متوسط مردم 5/65 سال مي­باشد. بر اساس آخرين تقسيمات کشوري استان سمنان داراي 5 شهرستان، 17شهر، 13 بخش، 29 دهستان و 789 آبادي داراي سکنه مي­باشد. اين استان در همسايگي استان­هاي مازندران، گلستان، اصفهان، خراسان، تهران و قم قرار دارد.

جاذبه هاي منطقه اي و صنعتي استان سمنان

استان سمنان از لحاظ جغرافيايي در قلب کشور واقع و همجوار با استانهاي پرجمعيت خراسان ، مازندران ، تهران و اصفهان مي باشد.

اين استان از زمانهاي گذشته در مسير جاده ابريشم  واقع و در حال حاضر نيز به دليل نزديکي به مرکز کشور و وجود راههاي ارتباطي مناسب و معادن غني در منطقه و نيروي انساني سخت کوش از مزيت خاصي براي سرمايه گذاري برخوردار است . ضمن اينکه امنيت منطقه و وجود شرکتهاي صنعتي مناسب روز به روز بر جذابيت آن افزوده و موقعيت آن را آشکارتر مي نمايد. عليهذا از جاذبه هاي صنعتي استان مي توان موارد ذيل را نيز نام برد.

1-واقع بودن در مسير راه آهن

2-آماده بودن 7 شهرک صنعتي و تعدادي نواحي صنعتي جهت استقرار صنايع ، قطعات زمين آماده و قابل واگذاري و سهولت دسترسي به اراضي بلامعارض جهت احداث صنعت

3-وجود شبکه سراسري برق حدود 8 برابر نياز فعلي

4-وجود مراکز علمي و دانشگاهي و اساتيد مجرب

5-استعداد توسعه شهري و توان جذب جمعيت سرريز تهران و استانهاي مجاور

6-فاصله نزديک با کشورهاي آسياي ميانه ، راههاي ارتباطي مناسب و فعال بودن گمرک استان

صنعت استان

صنعت اين استان تا قبل از پيروزي انقلاب شامل 20 واحد صنعتي و تعداد 30 فقره جواز تاسيس بعنوان طرح هاي در دست اجرا مطرح بوده اند.اما پس از پيروزي انقلاب اسلامي و به لحاظ اجراي سياست هاي دولت و درجهت عدم تمرکز و توزيع جغرافيايي صنعت ، اين استان به لحاظ جاذبه هاي مناسب مورد توجه سرمايه گذاران بومي و غير بومي قرار گرفت . بطوري که در حال حاضر صنعت استان از رشد  بسيار چشمگير برخوردار گرديده است . اين حرکت جهشي تماما حاکي از استعداد هاي منطقه و قابليت هاي رشد و توسعه مي باشد.

مطالعات روند سرمايه گذاري استان نشان مي دهد 98  درصد اين سرمايه گذاريها توسط بخش خصوصي انجام پذيرفته است و عليرغم عدم اجراي طرح هاي ملي در اين استان رشد و توسعه صنعت قابل توجه بوده است .

معدن استان

اين استان از جمله استانهايي است که داراي معادن متنوع و با عيار بالا مي باشد که  استان را از لحاظ تنوع مواد معدني در رتبه چهارم کشور قرار داده است در اين استان 38 نوع ماده معدني وجود دارد. که عمده ترين آنها عبارتنداز : سنگ گچ ، سنگ نمک ، زغال سنگ ، سيليس ، سولفات سديم ، آهک ، باريت ، بنتونيت ، دولوميت و کرويت . از آنجائيکه يکي از مهمترين عمليات انجام شده برروي مواد معدني در فاصله استخراج و هدف موضوع فرآوري آن مي باشد لذا کارخانجاتي نظير فروسيليس ، سولفات سديم ، سيمان ، نمک تصفيه ، کاشي ، چيني و ... در اين استان احداث شده است .